Hoe Tessa de mantelzorger ondersteunt
Tessa is een sociale zorgrobot, speciaal ontwikkeld in co-creatie met én voor mensen met cognitieve beperkingen. Ze wordt ingezet in de zorg. Ze vergroot de zelfredzaamheid en zelfregie van de gebruiker. Lees hieronder meer over Tessa, en hoe ze mantelzorgers ondersteunt.

Tessa: de zorgrobot die zelfredzaamheid bevordert
Maak kennis met Tessa, dé innovatieve zorgassistent die speciaal is ontworpen om de zelfredzaamheid van je dierbaren te vergroten. Vergeetachtigheid kan grote gevolgen hebben voor zelfstandigheid van je partner of ouder.
Natuurlijk kan je een afspraak vergeten, maar het overslaan van een maaltijd of medicatie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Hier schiet Tessa te hulp.
Als mantelzorger maak je soms zorgen of het wel goed gaat met jouw partner of ouder wanneer je naar je werk gaat. Wordt er wel aan gedacht om voldoende te drinken, de medicatie te nemen, of aan de afspraak voor de dagbesteding?
Met Tessa kan je via een app spraak berichten inplannen om je dierbare ergens aan te herinneren, maar ook om te vragen of alles goed gaat. Zo heb jij er een extra assistent erbij die altijd beschikbaar is.
Ondersteuning voor mantelzorgers
Tessa is niet alleen een waardevolle hulp voor professionele zorgverleners, maar ook voor mantelzorgers. Door taken over te nemen en structuur te bieden, ontlast Tessa mantelzorgers en geeft hen meer tijd en ruimte om voor zichzelf te zorgen. Dit draagt bij aan een betere balans tussen werk en privéleven en verhoogt het welzijn van zowel de cliënt als de mantelzorger.
Tessa biedt een moderne oplossing voor de uitdagingen in de zorgsector. Door technologie te combineren met persoonlijke zorg, helpt Tessa om de kwaliteit van leven van cliënten te verbeteren en de werkdruk van zorgmedewerkers te verlichten.
Ontdek vandaag nog hoe Tessa uw zorgpraktijk kan transformeren en bijdragen aan een efficiëntere en effectievere zorgverlening.


Vérian
"De implementatie ondersteuning geeft me de ruimte om verandermanagement te doen in plaats van de uitvoer. De adoptie gaat top en de teams zijn blij. Samen doen we een pilot waar we écht mee verder komen."
Sarah Schuurman, Kwartiermaker Zorginnovatie

Download 'Samen omgaan met beginnend geheugenverlies'
Deze brochure is er voor iedereen die zorgt voor iemand met een beginnende geheugenaandoening; of het nu je partner, ouder, broer, zus of vriend(in) is.
Je hoeft geen ervaring in de zorg te hebben. Deze whitepaper is helder geschreven, toegankelijk én direct toepasbaar in het dagelijks leven. Bovendien is het onderbouwd door wetenschappelijke publicaties.